Η Σχολή

Η Σχολή ιδρύθηκε στα Χανιά το 1987 από την καλλιτεχνική της διευθύντρια και υπεύθυνη διδασκαλίας Νίνα Ηλιοπούλου - Πολιτάκη. Λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό, κατόπιν αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι Αναγνωρισμένη από το Κράτος. Είναι μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας, Αναγνωρισμένων από το ΥΠ.ΠΟ & τις Περιφέρειες).

Η ίδια ίδρυσε τη Σχολή έχοντας σαν σκοπό να μεταδώσει την αγάπη της για το χορό ώστε να γίνει πυρήνας εκπαίδευσης, δημιουργικότητας, άσκησης και ψυχαγωγίας μέσα σε ένα κλίμα φιλικής προσέγγισης και συνεργασίας με μαθητές και γονείς.

 

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια της Σχολής Νίνα Ηλιοπούλου- Πολιτάκη, Ο χορός  όταν διδάσκεται με σεβασμό στις σωματικές και ψυχικές δυνατότητες των παιδιών, πλάθει την προσωπικότητα τους, σμιλεύει αρμονικά το κορμί τους αλλά και τον χαρακτήρα τους καλλιεργώντας την ευαισθησία, τη μουσικότητα, το ρυθμό, την αυτοπειθαρχία αλλά και τη δημιουργική φαντασία. Είναι πραγματικά ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης  μια δημιουργική απασχόληση που μας συντροφεύει όλη μας τη ζωή...Σκοπός μου είναι να μεταδώσω την αγάπη μου για το χορό σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, γνωρίζοντας ότι η εκπαιδευτική δυνατότητα του χορού είναι πολύ σημαντική. Προσπαθώ να διευρύνω τους ορίζοντές τους και τις εμπειρίες τους, βρίσκοντας τρόπους να πλουτίζω τις γνώσεις τους. Για  αυτό οι μαθητές παίρνουν μέρος σε σεμινάρια εντός και εκτός σχολής (Αθήνα, Λονδίνο στην Royal Academy of Dance RAD) αλλά και σε εκπαιδευτικές εκδρομές για παρακολούθηση παραστάσεων. 

Οι μαθητές της Σχολής, συμμετέχουν επίσης στις περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων που έχουν σχέση με το χορό και μέχρι πρόσφατα είχαν την δυνατότητα να χορεύουν στην τηλεόραση καθώς επί 7 χρόνια η Σχολή είχε συνεργασία με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσιάζοντας επί εβδομαδιαίας βάσης θέματα σχετικά με το χορό.'

Στη Σχολή η διδασκαλία του Κλασικού Μπαλέτου γίνεται με το αγγλικό σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού - Royal Academy of Dance (RAD) που σκοπό της έχει τη διάδοση της τέχνης του χορού μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα διδασκαλία.

Η Royal  Academy of Dance ιδρύθηκε το 1920  δημιουργώντας  παγκόσμια πρότυπα στη διδασκαλία του χορού προσφέροντας διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις  Κλασικού Μπαλέτου κατάλληλες για μαθητές  όλων των ηλικιών & επιπέδων.

Οι δάσκαλοι, πτυχιούχοι της Ακαδημίας, έχουν διδαχθεί εκτός από την τεχνική του μπαλέτου και ανατομία, παιδική ψυχολογία, πρόληψη ατυχημάτων και χορογραφία προσφέροντας  έτσι  την καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή εκπαίδευση στους μαθητές τους.

 

Οι αναγνωρισμένοι δάσκαλοι της Ακαδημίας φέρουν τον τίτλο Registered Teachers (εγγεγραμμένοι στους καταλόγους τη Ακαδημίας) και μόνο με τη συγκατάθεσή τους συμμετέχουν οι μαθητές τους στις εξετάσεις της Ακαδημίας.

 

Οι δάσκαλοι της Royal Academy of Dance είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς επιμορφωτικά σεμινάρια και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην τέχνη του χορού.

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού - Royal Academy of Dance (RAD) εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), που έχει και την ευθύνη των εξετάσεων.

Στους μαθητές που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις απονέμεται πιστοποιητικό, μετάλλιο και λεπτομερής αναφορά για τις επιδόσεις τους.