Μπαλέτο

Η μέθοδος  διδασκαλίας του Κλασικού Μπαλέτου ακολουθεί το αγγλικό σύστημα διδασκαλίας της Royal Academy of Dance (RAD) και δομείται ως εξής:

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ηλικίες 3-7

 • Pre-school γιά ηλικίες 3-5

 • Pre-Primary για ηλικίες 5-6

 • Primary  για ηλικίες 6-7

 

Μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες μουσικοκινητικές ενότητες κεντρίζεται η δημιουργικότητα η φαντασία & η εκφραστικότητα των παιδιών, μαθαίνοντάς τους να κινούνται με αρμονία & αυτοπεποίθηση στο χώρο. Μαθαίνουν να πειθαρχούν & μέσα από την κίνηση να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες του κορμιού τους.

ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ηλικίες από 8 & άνω

 • Grades 1-5

ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ γα ηλικίες από 11 & άνω

 • Grades 6-8

 

Στο Μεσαίο Επίπεδο (Grades 1-5) και στο Ανώτερο Επίπεδο (Grades 6-8) διδάσκονται:

Ballet: διδάσκεται η τεχνική και το λεξιλόγιο  του Κλασικού Μπαλέτου, επιτυγχάνεται ο έλεγχος και η ενδυνάμωση του σώματος, η ευλυγισία και η πλαστικότητα στις κινήσεις .

Free movement (ελεύθερη κίνηση): η τεχνική που είναι επηρεασμένη από το σύγχρονο χορό, τη δημιουργική και φυσική κίνηση καθώς και τον κλασικό ελληνικό χορό, εκπαιδεύει τους μαθητές στον αυτοσχεδιασμό κεντρίζοντας τους τη δημιουργική φαντασία.

Character: η τεχνική της θεατρικής παρουσίασης εθνικών χορών, όπως Ουγγρικών, Ρωσικών, Πολωνικών, Ιταλικών και Ισπανικών, που επιλέχθηκαν λόγω της ιστορικής σημασίας τους στην ανάπτυξη του Κλασικού Μπαλέτου.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (προεπαγγελματικό και επαγγελματικό) για ηλικίες από 12 ετών & άνω

 • Intermediate Foundation

 • Intermediate

 • Advanced Foundation

 • Advanced 1

 • Advanced 2

 • Solo Seal

 

Από το Intermediate Foundation ξεκινάει η εκπαίδευση των μαθητριών στη χρήση των pointes. Στα ανώτατα επίπεδα διδάσκεται η τεχνική του Κλασικού Μπαλέτου σε βάθος και καλλιεργούνται οι μουσικές και χορευτικές ικανότητες των μαθητών στοχεύοντας στην τελειοποίησή τους και στην ανάδειξη της πλαστικότητας, της μουσικότητας και της εκφραστικότητας τους. Η πορεία αυτή οδηγεί στο ανώτατο επαγγελματικό επίπεδο του Solo Seal.  Μέσα από τα επαγγελματικά επίπεδα της Σχολής, απόφοιτοι έχουν ακολουθήσει καριέρα είτε ως επαγγελματίες χορευτές είτε ως δάσκαλοι χορού.

Μοντέρνος Χορός & Τζαζ 

Στη Σχολή διδάσκεται επίσης Μοντέρνος Χορός και Τζαζ ακολουθώντας το αγγλικό σύστημα διδασκαλίας του Imperial  Society of Teachers of Dancing (ISTD). Απευθύνεται σε ηλικίες από 7 ετών & άνω. Η ποικιλία μοντέρνων μουσικών ακουσμάτων σε συνδυασμό με τις δυναμικές, κοφτές κινήσεις της Τζαζ και με τις χορογραφίες που θυμίζουν μιούζικαλ του Χόλλυγουντ ενθουσιάζουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους μαθητές .

 

Pilates

Στην Σχολή προσφέρονται μαθήματα με την μέθοδο Pilates (με λάστιχα και μπάλες) για ενδυνάμωση και ευλυγισία. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

  

Χορός για Ενήλικες

Τμήμα που συνδυάζει απλές χορευτικές κινήσεις και γυμναστική.  Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία χορού.  

 

Τμήματα